ظروف سفالی
استفاده از ظروف سفالی برای نگداری آب کمک می کند آب مزه طبیعی خودش را حفظ کند و هیچ ماده شیمیایی وارد آب نشود .
پدر و مادرهای ما در قدیم بیشتر از ظروف سفالی برای پخت و پز و نگهداری آب استفاده می کردند.
قعطا به خاطر همین هم بوده که سالم تر بودند و کمتر دچار این بیماری های امروزی می شدند. استفاده از باقی ظروف مانند فلزی تفلون و … هرکدام ضررهایی برای سلامتی دارد.
به گفته برخی از کارشناسان بهتر است استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی را کاهش دهید و به استفاده از ظروف سفالی روی بیاورید.
اما این ظروفی که از گل و خاک درست میشود، چه خاصیتی دارد؟
* در ظروف فلزی مانند آلومینیم، نیکل و کروم، احتمال نشت فلز به مواد غذایی وجود دارد؛ درحالی که این خطر در ظروف گلی وجود ندارد. همچنین، پختوپز در سفال باعث حفظ بسیاری از مواد مغذی و خوراکی ها می شود.* مصرف آب نگهداری شده در ظرف یا بطری پلاستیکی به دلیل وجود مواد شیمیایی مانند BPA برای بدن مضر است. درحالیکه ظروف سفالی این مشکل را ایجاد نمیکند. از طرفی، آبی که درظروف سفالی نگهداری میشود، دارای طعم طبیعی است.
استفاده از ظروف سرامیکی
* نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که آب ذخیرهشده در ظروف پلاستیکی باعث کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن میشود، درحالیکه آب نگهداری شده درظروف سفالی به حفظ هورمون تستوسترون کمک می کند و درنتیجه باعث بهبود روند سوختوساز بدن میشود.* سفال قلیایی است و سطح pH آب را حفظ میکند. درواقع، وقتی غذاهای اسیدی درظروف سفالی پخته میشود، طبیعت قلیایی ظروف سفالی کمی طبیعت اسیدی را خنثی میکند. بهاینترتیب، باعث حفظ سلامت بدن و دستگاه گوارش میشود.* ظرف سفالی طبیعی و غیر سمی است و بخار را در خود نگه می دارد.
همچنین مواد مغذی محلول در آب را نیز در خود حفظ می کند. ظرف سفالی گرما را در خود حفظ میکند و سازگار با محیط زیست است.
انواع ظروف سفالی
ظروف سفالی دارای ۲ دسته ی لعاب دار و بدون لعاب دسته بندی میشوند
پزشکان طب سنتی ظروف سفالی بدون لعاب را برای پخت غذا مناسب نمیدانند و نباید بیش از دو یا سه باراز آن ها استفاده کرد زیرا با اینکه کوزه های سفالی بدون لعاب آب را خنک نگه میدارند اما غذا در منافذ سفال باقی مانده و پاک نمیشود،درحالیکه استفاده از انواع لعابدار آن هیچ مانعی ندارد و تنها شرط این است که لعاب سالم باشد.در صورتیکه دارای ریختگی باشد سرب و مس تشکیل دهنده لعاب در غذا نفوذ پیدا کرده و وارد بدن میشوند.
هشداری در استفاده ازظروف سفالی
باید توجه داشت که برای نگهداری غذا ازظروف سفالی آبی رنگ استفاده نشود زیراترکیبات سربی موجود در آن ها خطر به وجود آمدن مسمومیت غذایی را دارد.
این ظروف نباید به طور مستقیم بر روی حرارت قرار گیرند بنا بر این باید از شعله پخش کن استفاده کنید.